Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Neurochirurgie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Zorgpad wervelkolomchirurgie

Zorgpad wervelkolomchirurgie


Binnenkort wordt u geopereerd aan de wervelkolom. U volgt het 'Zorgpad Wervelkolomchirurgie'. Hier leest u meer over dit speciale zorgpad: een omschrijving van het verloop van de opname tot ontslag en erna.

Over het Zorgpad Wervelkolomchirurgie


Het Erasmus MC is een academisch ziekenhuis met complexe zorg, acute zorg en zorg voor patiënten met zeldzame ziekten. Om iedereen op tijd te kunnen behandelen is het belangrijk dat de doorstroom van patiënten vlot en goed verloopt. Dit gebeurt door samen te werken met zorgaanbieder Laurens Intermezzo.

Patiënten die na de operatie nog iets langer herstel onder begeleiding nodig hebben, verblijven bij Laurens Intermezzo in plaats van thuis of in het ziekenhuis. Niet alle patiënten maken gebruik van het Zorgpad Wervelkolomchirurgie. Of een patiënt het zorgpad volgt, hangt af van de klachten vóór en na de operatie. Ook hangt het af van uw (thuis)situatie en uw wensen voor nazorg.

Over Laurens Intermezzo Zuid

Laurens Intermezzo Zuid is een instelling voor revalidatie en kortdurende zorg. Het team van Laurens Intermezzo is opgeleid om u te helpen bij de revalidatie. Het team bestaat uit:

Er is regelmatig contact tussen het Erasmus MC en Laurens Intermezzo.

In Laurens Intermezzo verblijft u op een éénpersoonskamer. U heeft hier een bed, badkamer met douche en toilet, zitplek, bureau, televisie en gratis wifi. Uw zorgverzekering vergoed de kosten voor uw verblijf.

Het behandeltraject in stappen

Hieronder leest u in een paar stappen hoe het behandeltraject eruit ziet.

 1. U wordt de dag voor de operatie opgenomen in de kliniek Neurochirurgie.
 2. De verpleegkundige bespreekt met u hoe uw traject er na ontslag uitziet. U gaat na ontslag naar huis of naar Laurens Intermezzo. Als u naar Laurens Intermezzo gaat, reserveert de verpleegkundige een kamer voor u.

  U gaat naar huis als:
  - u veilig kunt traplopen (als dit nodig is)- u uzelf kunt verzorgen of als u mantelzorg heeft
  - u liever naar huis gaat (zo nodig met thuiszorg)

  U gaat naar Laurens Intermezzo als:
  - u nog niet veilig alleen kunt lopen (bijvoorbeeld als u moet traplopen thuis)- u door de pijn uzelf nog niet kunt verzorgen
  - uw thuissituatie niet geschikt is (bijvoorbeeld als u alleen woont)
 3. Kort na de operatie bespreekt de verpleegkundige opnieuw met u of de wensen om naar huis te gaan of naar Laurens Intermezzo hetzelfde zijn. Dit kan namelijk na de operatie nog veranderen.
 4. Als u naar Laurens Intermezzo gaat, zorgt de verpleegkundige dat al uw gegevens, medicijnen en/of verbandmaterialen goed terecht komen bij Laurens Intermezzo. Ook zal de verpleegkundige samen met u het vervoer naar Laurens Intermezzo regelen:
  - eigen vervoer (bijvoorbeeld familie)- zorgtaxi (dit is op eigen kosten)- ambulance (dit is alleen op indicatie)
 5. Twee (soms drie) dagen na de operatie gaat u naar huis of naar Laurens Intermezzo.
 6. Laurens Intermezzo stelt samen met u een behandelplan met een doel op (bijvoorbeeld uzelf kunnen verzorgen zonder hulp binnen een paar dagen).
U blijft ongeveer drie tot zeven dagen in Laurens Intermezzo. U gaat daarna naar huis. Het vervoer naar huis moet u zelf regelen.

Contact


Wilt u meer informatie over het Zorgpad Wervelkolomchirurgie? U kunt bellen met het verpleegkundig opname spreekuur. Dit is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.00:
Wilt u meer weten over Laurens Intermezzo Zuid of heeft u interesse in een rondleiding? Kijkt u dan op www.laurens.nl/laurens-intermezzo-zuid


Foldernummer: 0000869-11_21


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien