Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Intensive care kinderen


Zorg na overlijden van uw kind

Zorg na overlijden van uw kind

Intensive care kinderen


Na het overlijden van uw kind begint een periode van afscheid nemen. U vindt hier informatie en adressen om u te helpen bij de keuzes die u moet maken rondom het afscheid. Een afscheid dat warmte en kracht moet geven voor de toekomst.

Aandachtspunten na het overlijden van uw kind


Aangifte bij de Burgerlijke StandHet opbaren van uw kind


Het regelen van de begrafenis of crematieNagesprek


2 tot 6 weken na het overlijden van uw kind neemt een verpleegkundige van de intensive care kinderen contact met u op voor het maken van een afspraak voor een nagesprek (als dit gewenst is.) Dit kan een gesprek zijn met de arts en verpleegkundige die bij het overlijden aanwezig waren, maar ook een gezamenlijk gesprek met de behandelend specialist(en).

Mocht u eerder (of later) vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Herdenkingsbijeenkomst


In het Erasmus MC-Sophia houden we 2 keer per jaar een herdenkingsbijeenkomst. We staan dan stil bij de kinderen die in de voorgaande periode zijn overleden. Deze herdenkingsbijeenkomsten zijn in het voor- en najaar en zijn bedoeld voor ouders, broertjes en/of zusjes, verdere familie, vrienden en medewerkers van het ziekenhuis. Tijdens de bijeenkomst staat het noemen van de namen van de kinderen centraal. Ongeveer 2 maanden voor de bijeenkomst versturen wij de uitnodigingen. Hierbij zijn kaartjes toegevoegd waarop u de naam van uw kind kunt schrijven met een persoonlijk woord. Ook wanneer u niet bij de bijeenkomst aanwezig zult zijn, kunt u het kaartje opsturen. Wij bewaren de kaartjes bij elkaar in een herinneringsboek dat in het stiltecentrum ligt.

Worldwide Candle Lighting
Elke 2e zondag in december is de jaarlijkse herdenking van alle overleden kinderen. Op deze dag wordt er wereldwijd om 19.00 uur een kaars aangestoken ter nagedachtenis aan een overleden kind, www.compassionatefriends.org, www.wereldlichtjesdag.nl.

Meer informatieBoeken over rouw


Op www.in-de-wolken.nl vindt u nog meer boeken en andere materialen voor zowel kinderen als volwassenen over rouw en verlies.


ContactTot slot


Wij wensen u veel sterkte toe,
personeel intensive care kinderen
Foldernummer: 0000604-03_19


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien