Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Chirurgie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Leefregels wondgenezing

Leefregels wondgenezing


U bent opgenomen geweest in het Erasmus MC en na ontslag naar huis gegaan met een wond. Wij vragen u om onderstaande leefregels in acht te nemen zodat de wond zo goed mogelijk geneest.De hechtingen van uw wond zijn tijdens uw opname verwijderd of er is een afspraak gemaakt om deze door uw (huis)arts te laten verwijderen. De wond sluit zich meestal binnen tien dagen. De volledige wondgenezing duurt echter ongeveer zes weken. U hoeft de wond thuis geen speciale verzorging meer te geven.

LeefregelsWondontsteking


Het komt niet zo vaak voor, maar het kan gebeuren dat de wond gaat ontsteken. Let u daarom op de volgende verschijnselen:

Wanneer u een van deze verschijnselen opmerkt, neemt u dan contact op met de voor u afgesproken contactpersoon. Heeft u gedurende de eerste 30 dagen na uw operatie één of meer van de bovenstaande symptomen gehad? Meld dit bij uw eerstvolgend polikliniekbezoek of geef dit door bij een telefonische afspraak.

Litteken


Iedere wond laat min of meer een litteken na. Het is wel mogelijk om littekenvorming zoveel mogelijk te beperken. Kort nadat de wond gesloten is, kunt u het litteken inwrijven met vaseline om de huid soepel en goed doorbloed te krijgen. Mocht u ondanks deze behandeling niet tevreden zijn over het resultaat of klachten krijgen over het litteken, raadpleeg dan uw behandelend arts of huisarts.Foldernummer: 0000502-12_16


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien