Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Plastische chirurgie
Traumachirurgie
Orthopedie en sportgeneeskunde


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Uw eerste opnamedag

Uw eerste opnamedag

Plastische chirurgie, traumachirurgie of orthopedie


U wordt opgenomen voor behandeling en verzorging in de kliniek plastische chirurgie, traumachirurgie óf orthopedie. In de folder ‘Wegwijs in de kliniek’ kunt u lezen hoe een opname in het Erasmus MC verloopt. Deze aanvullende informatie gaat dieper in op de dag van opname, het behandelteam en de dagindeling tijdens uw verblijf.

Dag van opname


Op de eerste dag van uw opname heeft u een gesprek met de verpleegkundige. Uw naasten mogen hierbij aanwezig zijn. Het gesprek gaat onder meer over:

Vitale controles
De verpleegkundige meet uw temperatuur, bloeddruk en pols (vitale controles).

Medisch opnamegesprek en lichamelijk onderzoek
De afdelingsarts of co-assistent komt langs voor het medisch opnamegesprek en een lichamelijk onderzoek. Dat kan iemand anders zijn dan u op de polikliniek heeft ontmoet.

Wie zorgt er voor u?


Wij behandelen en verzorgen u met een team van specialisten en verpleegkundigen. In de kliniek werken ongeveer 80 (leerling)verpleegkundigen. Wij proberen er voor te zorgen dat u zo min mogelijk verschillende gezichten ziet. Op het grote witte bord nabij uw kamer ziet u welke (senior)verpleegkundige en leerlingverpleegkundige die dag voor u zorgt. Zij zijn volledig op de hoogte van uw medische situatie en de verzorging die u nodig heeft. U kunt de seniorverpleegkundige altijd benaderen als u met vragen of onduidelijkheden zit die u liever niet bespreekt met een (leerling)verpleegkundige. De seniorverpleegkundigen zijn van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 16.00 uur in de kliniek aanwezig.

Dagindeling


De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit:


Grote visite


Eenmaal in de week is een 'grote visite'. Meerdere zorgverleners uit het behandelteam beoordelen uw medische situatie. Dit kunnen stafartsen, arts-assistenten, zaalartsen, co-assistenten, de verantwoordelijk verpleegkundige en/of seniorverpleegkundige zijn. Zij bespreken uw behandeling en herstelproces. Iedereen kan nu zijn of haar mening geven over uw medische situatie en nadere vragen stellen. Het is mogelijk dat u verschillende meningen hoort. Dat kan verwarrend voor u zijn. Wanneer er iets niet (meer) duidelijk is, vraagt u dan gerust om uitleg. Als u dat liever heeft, kan de zaalarts ook ná de visite nog bij u langs te komen om de uitkomst van de visite met u te bespreken. De grote visite vindt plaats op:

Heeft u vragen?


Heeft u een vraag? Stel deze gerust aan uw arts of de verpleegkundige.
Telefonisch bereikt u de kliniek via:Foldernummer: 0000624-08_19


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien