Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Radiologie


Trombine behandeling

Trombine behandeling


Bij een trombine behandeling halen we een ophoping in een bloedvat weg. Deze ophoping van bloed in de vaatwand noemen we ook wel een 'vals aneurysma’. Door het inspuiten van een vloeistof 'lijmen' we de vaatwanden weer aan elkaar.

Voorbereiding


Kleding
Omdat er gewerkt wordt in een steriele omgeving is het noodzakelijk dat u in schone (gewassen) kleding naar de onderzoekskamer komt. Ook is het handig als de kleding comfortabel en niet te strak zit.

Over de behandeling


Verloop van de behandeling


Als u op de röntgenkamer bent, kijkt de radioloog eerst met behulp van het echoapparaat waar de afwijking in het bloedvat precies zit en hoe deze het beste benaderd kan worden. Hierna desinfecteren (reinigen met alcohol) wij uw huid en dekken wij u toe met een steriele doek. De radioloog prikt vervolgens het bloedvat aan waar het ‘vals aneurysma’ zit. Door de naald die de radioloog in het bloedvat heeft gebracht wordt vervolgens trombine ingespoten. Hier voelt u verder weinig van. Als de vloeistof ingespoten is, controleert de radioloog het bloedvat nog een keer met het echoapparaat. Als het resultaat voldoende is, bent u klaar met de behandeling. Helaas lukt het soms niet om het ‘aneurysma’ in 1 behandeling weg te halen. In dat geval zijn er meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling


Nazorg en controles


Na het onderzoek moet u het rustig aan doen en uw been gedurende 24 uur niet te veel belasten. U mag in de meeste gevallen gelijk weg na het onderzoek.

Bijwerkingen en complicaties


Tijdens de behandeling


Onderzoeken waarbij een naald in een bloedvat wordt gebracht, verlopen meestal zonder problemen. Een enkele keer zijn er bijverschijnselen, zoals afsluiting van het bloedvat omdat er een bloedpropje is ontstaan. In zo’n geval wordt er direct een behandeling gestart om het bloedpropje weer te laten oplossen. Ook kan er een blauwe plek ontstaan door het prikken en de binnenkant van de vaatwand kan een klein stukje loslaten. De radioloog houdt alles nauwkeurig in de gaten tijdens de behandeling en als er een bijverschijnsel ontstaat, stop hij direct en onderneemt actie.


Na de behandeling thuis


Krijgt u thuis toch een complicatie? Belt u dan naar de polikliniek radiologie. U wordt dan doorverbonden met de physician assistent van interventie radiologie. Buiten kantoortijden belt u het algemeen nummer van het Erasmus MC en vraagt u naar de dienstdoende radioloog.

Contact


Polikliniek radiologie (van 08.00 - 16.30 uur) (010) 704 20 06. Algemeen nummer Erasmus MC (010) 704 0 704.Foldernummer: 0000252-09_18


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien