Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Voortplantingsgeneeskunde


Transport van embryo’s, zaadcellen of eicellen

Transport van embryo’s, zaadcellen of eicellen


Wilt u uw ingevroren eicellen, zaadcellen en/of embryo’s van of naar het Erasmus MC vervoeren, dan leggen wij u graag uit hoe dit gaat en waar u rekening mee moet houden.

Nederlandse wetgeving


Het transport van ingevroren eicellen, zaadcellen en embryo’s moet voldoen aan de eisen gesteld in de Nederlandse wetgeving. Dit is nodig voor het garanderen van de bewaarconditie en om ervoor te zorgen dat het voortplantingscentrum dat het materiaal ontvangt de juiste informatie heeft om een behandeling uit te kunnen voeren.

Wat zijn de risico’s van het vervoeren van ingevroren materiaal?


Tijdens het transport is er altijd een risico dat het ingevroren materiaal kan opwarmen. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van het ingevroren materiaal. Dit kan de uitkomst van een vruchtbaarheidsbehandeling negatief beïnvloeden of de behandeling zelf niet meer mogelijk maken. Om dit risico zo klein mogelijk te maken, werken wij uitsluitend met een professionele firma met ervaring in het vervoeren van ingevroren cellen en weefsels.

Voor het succesvol invriezen en weer ontdooien van eicellen, zaadcellen en embryo’s, is het verder belangrijk dat deze 2 procedures goed op elkaar zijn afgestemd. De werkwijzen hiervoor kunnen verschillen tussen de voortplantingscentra. Het is dus mogelijk dat de werkwijze in het ontvangende centrum niet optimaal aansluit bij de manier van invriezen in het centrum waar cellen en weefsels werden opgeslagen. Dit kan de uitkomst van een vruchtbaarheidsbehandeling negatief beïnvloeden.

Stap voor stap


Transport vanuit het Erasmus MC naar een ander IVF centrum


Transport vanuit een ander IVF centrum naar het Erasmus MCTransportfirma


Het Erasmus MC heeft een overeenkomst met transportfirma HAZGO. Dit zorgt ervoor dat het transport plaatsvindt volgens de geldende regels en dat de kans op schade aan het ingevroren materiaal tijdens het transport tot een minimum wordt beperkt. U kunt zelf contact opnemen met HAZGO. Zij nemen vervolgens weer contact op met beide centra en regelen de transportdatum na bevestiging van uw betaling.

Meer informatie


Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, stel ze dan gerust. De medewerkers van het voortplantingscentrum van het Erasmus MC zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Contact


E-mail: weefseltransport@erasmusmc.nl
Foldernummer: zlfprt-07_19


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien