Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Neurologie


TIA-analyse polikliniek neurologie

TIA-analyse polikliniek neurologie


U heeft een afspraak op het TIA-analyse spreekuur van de polikliniek neurologie. Het is mogelijk dat bij u sprake is van een TIA. Maar wat is een TIA precies? En welke onderzoeken kunt u verwachten tijdens de TIA-analyse?

Wat is een TIA?


Een TIA (Transient Ischaemic Attack) is een tijdelijke doorbloedingsstoornis in de hersenen. De symptomen van een TIA verdwijnen vaak al binnen een half uur, en zijn eigenlijk altijd binnen 24 uur verdwenen.

Symptomen van een TIA
Ook als de symptomen zijn verdwenen, is het belangrijk deze klachten met een behandelaar te bespreken. Een TIA kan namelijk een voorbode zijn van een beroerte.

Spreekuur TIA-analyse


Voor patiënten met symptomen van een TIA (wij noemen dat 'verdenking op een TIA') heeft het Erasmus MC een gespecialiseerd spreekuur. Dit spreekuur bundelt een aantal onderzoeken en verkort daarmee zoveel mogelijk de wachttijden voor het eerste polikliniekbezoek, aanvullend onderzoek en een eventuele behandeling.

Let op: bent u verhinderd? Laat dat dan zo snel mogelijk weten. Dan kunnen wij een andere patiënt inplannen.

Doel van de TIA-analyse


Het doel van de TIA-analyse is het voorkomen van een beroerte of hartinfarct door de oorzaken van een mogelijke TIA te achterhalen.

Voorbereiding


Een speciale voorbereiding is niet nodig. U hoeft niet nuchter te zijn voor het bloedprikken. Brengt u wel een actuele lijst mee van de medicijnen die u gebruikt.

Programma


Op de afgesproken dag meldt u zich zoals aangegeven in de afspraakbrief.

Eerste consult


Uw eerste gesprek is met de physician assistant (pa) of een arts-in-opleiding tot neuroloog (aios). Zowel de physician assisant als de aios staan onder supervisie van een neuroloog. De pa of de aios bespreekt met u onder meer of een CT / CTA nodig en mogelijk is.

Vervolgconsult


Tijdens het vervolgconsult bespreekt de pa of de aios de uitslagen van de onderzoeken en de (mogelijke) diagnose met u. Als dat nodig is, worden vervolgonderzoeken afgesproken. Als bij u een TIA wordt vastgesteld, bepaalt de pa of aios in overleg met u wat een passende behandeling is.

Vragen?


Heeft u nog vragen? Of is iets niet helemaal duidelijk? Vraag de pa of aios om uitleg, of bel de polikliniek neurologie. Wij helpen u graag.

Contact


Polikliniek neurologie: (010) 704 0130
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 16.30 uur
poli.neurologie@erasmusmc.nlFoldernummer: 0000534-06_17


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien