Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

SSEP onderzoek

SSEP onderzoek


Binnenkort heeft u een afspraak voor een SSEP onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een SSEP onderzoek


Het SSEP (Somato Sensibele Evoked Potential) onderzoek is een onderzoek naar de werking van een aantal zenuwen in armen en/of benen, het ruggemerg en de hersenen. Het doel van het onderzoek is om na te gaan hoe snel bepaalde gevoelsprikkels de hersenen be reiken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant en duurt anderhalf tot twee uur.

Voorbereiding


Voor het onderzoek dient uw haar zo schoon mogelijk en vetvrij te zijn. U wordt verzocht geen gel of haarlak te gebruiken, omdat dit de registratie verstoort. Ook uw huid dient zoveel mogelijk vetvrij te zijn. Het gebruik van crèmes, lotions en dergelijke bemoeilijken het onderzoek.

Het onderzoek


Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoeksbed. Op uw hoofd, hals en rug worden enkele kleine zilveren plaatjes, zogenaamde elektroden, geplaatst. Deze elektroden worden vastgeplakt met een geleidende pasta. De elektroden zijn via een snoertje verbonden met een computer. Op uw arm en/of uw been wordt een stimulator aangebracht waarmee ongevaarlijke, kleine elektrische schokjes aan de huid worden toegediend. Tijdens het gehele onderzoek wordt u verzocht de ogen dicht houden. Als u in slaap valt, is dat niet erg.

Na het onderzoek


Nadat de elektroden verwijderd zijn, kunt u het ziekenhuis verlaten. Er zijn geen zaken waarmee u rekening hoeft te houden.

Uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts. De uitslag gaat daarna naar de aanvragende specialist. Deze zal u van de resultaten op de hoogte stellen.U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken, die u op de hoogte zal stellen van de resultaten.

Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op. Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!


Gebruik onderzoeksgegevens


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video-opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze dan gerust aan uw behandelend arts, aan de laborant of belt u (010) 704 01 21.


Foldernummer: 5831254-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien