Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Voortplantingsgeneeskunde


Spermaonderzoek

Spermaonderzoek


U bent bezig met een onderzoek naar vruchtbaarheid. Onderdeel hiervan is het spermaonderzoek (of sperma-analyse). Bij dit onderzoek kijken we met een microscoop naar het aantal zaadcellen, de beweeglijkheid en de vorm van de zaadcellen. Ook de hoeveelheid sperma (het volume van het zaadmonster) is van belang voor het onderzoek.

Wat moet u thuis doen?


Voor dit onderzoek is uw sperma nodig.

Naar het ziekenhuis


Het is belangrijk dat u het sperma zo snel mogelijk naar het ziekenhuis brengt. Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis mag het potje met zaad niet te sterk afkoelen. Bewaar het daarom bijvoorbeeld in uw jaszak. Vergeet niet uw patiëntenkaart mee te nemen naar het ziekenhuis.

De uitslag


De uitslag van het spermaonderzoek gaat rechtstreeks naar de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Voor de uitslag van het onderzoek kunt u een afspraak maken met de arts die het onderzoek heeft aangevraagd.

Contact


Afspraak maken


Voor een spermaonderzoek moet u een afspraak maken. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 11.30 uur en van 12.30 - 15.30 uur via telefoonnummer (010) 704 01 16. U krijgt dan een afspraak voor het inleveren van sperma. Het sperma moet u inleveren tussen 8.00 en 9.30 uur. Het kan zijn dat er iets anders met u wordt afgesproken, bijvoorbeeld voor andere testen dan alleen een analyse.

Afspraak afzeggen


Als u verhinderd bent, neemt u dan uiterlijk 24 uur van tevoren contact op met de polikliniek. Als het produceren thuis niet lukt, neem dan uiterlijk voor 10.00 uur op de dag van de afspraak contact op om de afspraak af te zeggen.

Vragen


Als iets u niet duidelijk is, aarzelt u dan niet met het stellen van vragen aan de arts of aan een van de medewerkers. Zij zullen deze graag beantwoorden. U kunt ook mailen naar: voortplantingscentrum@erasmusmc.nl">voortplantingscentrum@erasmusmc.nl


Foldernummer: 5757191-06_18


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien