Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Dermatologie


Psychodermatologie

Psychodermatologie


Het is bekend dat er een samenhang is tussen psychologische factoren (zoals stress) en huidziekten. Zo kan stress aanleiding geven tot dermatologische klachten, maar kan een huidziekte de kwaliteit van leven zelf ook negatief beïnvloeden. Het spreekuur psychodermatologie is volledig gericht op deze samenhang.

Het team psychodermatologie en de werkwijze


Het team psychodermatologie bestaat uit een dermatoloog (in opleiding), een GZ-psycholoog, een psychiater en een gespecialiseerd verpleegkundige. Als het nodig is, wordt overlegd met andere specialisten, zoals de huidtherapeute.

Spreekuur


Het spreekuur psychodermatologie vindt eens per twee weken plaats op dinsdagmiddag. Tijdens het spreekuur ziet u de dermatoloog (in opleiding) en de GZ-psycholoog. Een afspraak duurt dertig minuten.

Onderzoek


Onderzoek naar de samenhang tussen lichamelijke en psychische klachten vindt plaats in overleg tussen de medisch specialist en de GZ-psycholoog. Indien nodig wordt overlegd met uw huisarts en met andere betrokken specialisten.

Behandeling in het ziekenhuis


Uit het onderzoek kan voortkomen dat wij u een aparte psychologische behandeling in het ziekenhuis aanbieden. Deze behandeling is in het algemeen kort en gericht op vermindering of hanteerbaarheid van de klachten. Als een langere behandeling in het ziekenhuis wenselijk is, overleggen wij met u over verwijzing naar een andere instantie of hulpverlener.

Vragen


Vragen die u heeft na het lezen van deze folder kunt u tijdens het spreekuur stellen aan de dermatoloog of de psycholoog van het team.Foldernummer: 0000234-06_12


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien