Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Voortplantingsgeneeskunde


Procedure voor het ontdooien van ingevroren embryo's

Procedure voor het ontdooien van ingevroren embryo's


Er zijn van u embryo's ingevroren. Voordat u aan een nieuwe ivf-behandeling kunt beginnen, moeten we de embryo’s ontdooien en terugplaatsen.

Voorbereiding


Op de eerste cyclusdag meldt u dit via de BeterDichtbij app. De verpleegkundige neemt uiterlijk de volgende werkdag contact met u op.

Hij/zij bespreekt hoe de cyclus met ingevroren embryo’s kan worden gepland. Als het nodig is volgt er een overleg met een arts. Ook bespreekt de verpleegkundige of u een LH-test (OvuLady of Clear Blue test) moet gebruiken om het moment van de eisprong te bepalen.

Terugplaatsing van de embryo(’s) met LH-testen


Belangrijk


Het afspreken van de terugplaatsing


Is de LH-test positief, dan kunt u de BeterDichtbij app gebruiken om dit aan ons door te geven. Vermeld in de tekst: ‘Vandaag positieve LH-test; cryo-embryo’. De collega van het laboratorium informeert u uiterlijk de volgende werkdag via dezelfde app. U krijgt informatie over het ontdooien en eventueel de terugplaatsing van uw embryo(‘s). Ook vertellen we u de datum van de eventuele terugplaatsing.

Op de aangegeven dag krijgt u uiterlijk om 12:00 uur via de BeterDichtbij app of telefonisch het tijdstip door van de terugplaatsing. Wordt de app gebruikt, dan vragen we een ontvangstbevestiging om er zeker van te zijn dat u het bericht heeft gelezen. De terugplaatsing is nog dezelfde dag.

Houd wel rekening met de mogelijkheid dat er geen embryo(‘s) geschikt zijn voor terugplaatsing. De terugplaatsing kan dan niet door gaan.

Contact

BeterDichtbij


De communicatie met de polikliniek gaat via de BeterDichtbij app. Hierdoor voorkomt u wachttijden aan de telefoon en kunt u ons een vraag stellen of informatie melden op het moment dat het u schikt. Wij nemen uiterlijk de volgende dag contact met u op of we antwoorden in de app.

Telefoonnummers


Heeft u de BeterDichtbij app nog niet? Neem dan contact op met de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde om u direct aan te melden. Het enige dat u nodig heeft is een smartphone waarop u de app gratis kunt downloaden.

Schema LH-testen

Tabel ontdooien embryo's


Foldernummer: 0000269-02_21


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien