Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Polysomnografie

Polysomnografie


Binnenkort heeft u een afspraak voor een polysomnografie. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een polysomnografie?


Bij dit onderzoek worden tijdens uw slaap diverse metingen verricht, namelijk

Er wordt ook een ECG gemaakt.

Aan de combinatie van deze gegevens kunnen wij zien óf u slaapt en hoe diep u slaapt.

Voorbereiding


Om storingen tijdens het onderzoek te voorkomen moet van te voren:

De dag van opname


Als u thuis gebruik maakt van een CPAP-beademingsapparaat, verzoeken wij u dit mee te brengen en tijdens de nacht te gebruiken. Voorbereiding op het onderzoek vindt plaats in het ziekenhuis. U dient zich op het afgesproken tijdstip te melden. Hier wordt u voorbereid op het onderzoek. De laborant bevestigt een aantal sensoren op uw hoofd, borst en benen. In principe heeft u geen last van deze sensoren en mag u zich vrij bewegen. Daarna wordt u naar de afdeling gebracht.U krijgt ’s avonds een standaard maaltijd en de volgende ochtend een standaard ontbijt aangeboden. Het nuttigen van alcohol en cafeïne houdende dranken wordt afgeraden,omdat dit het onderzoek beïnvloedt. Voor de nacht kunt u het beste makkelijk zittende nachtkleding meebrengen en tijdens de dag kleding met rits, zoals een vest. U ligt vast aan een groot aantal draden, maar desondanks zal blijken dat u toch wel kunt slapen.

Naar huis


De volgende ochtend rond 08.00 uur wordt de meetapparatuur weer losgekoppeld en worden de sensoren verwijderd. U kunt dan, na het ontbijt, op een voor u geschikte tijd weer naar huis.

Uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts.De uitslag gaat daarna naar de aanvragende specialist. Deze zal u van de resultaten op de hoogte stellen. U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken, die u op de hoogte zal stellen van de resultaten.

Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl. Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op.

Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!

Gebruik onderzoeksgegevens


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video -opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek,wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze gerust aan uw behandelend arts,aan de laborant of belt u naar de afdeling, telefoonnummer (010) 704 01 21.


Foldernummer: 5831353-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien