Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Keel-, neus- en oorheelkunde


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Planning ingreep

Planning ingreep


U staat op de wachtlijst voor een ingreep of operatie bij het specialisme keel-, neus- en oorheelkunde. De wachtlijsten variëren per arts en per behandeling. We doen ons uiterste best om het inplannen van de ingreep of operatie, en alles wat daarbij komt kijken, snel en soepel te laten verlopen.

Voordat u op de wachtlijst wordt geplaatst


De arts heeft de ingreep of operatie met u besproken. U staat op de wachtlijst en uw persoonsgegevens zijn gecontroleerd. Als u nog niet bij de anesthesioloog bent geweest, krijgt u hiervoor een afspraak als de operatiedatum bekend is. Het anesthesie-inloopspreekuur is van 8.30 - 15.30 uur.

Opnameproces na plaatsing op de wachtlijst


Ongeveer 2 tot 6 weken voor de ingreep of operatie belt het kno-opnamesecretariaat u over de voorlopig geplande datum van de ingreep of operatie. Daarna ontvangt u een brief met een bevestiging van die datum. Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, dan versturen we de brief met de voorlopig geplande datum zonder u eerst te spreken.

Na ontvangst van de brief belt u ons om deze datum te bevestigen. Aan de ingreep of operatie zit een opname of dagbehandeling gekoppeld. Met de bevestigingsbrief ontvangt u informatie over uw verblijf in het ziekenhuis. De brief bevat ook informatie over eventuele afspraken die vóór de ingreep of operatie moeten plaatsvinden.

Op de datum van de ingreep of operatie komt u naar het ziekenhuis. Informatie over het tijdstip en de locatie staat in de bevestigingsbrief. Het kan ook zo zijn dat een verpleegkundige van de verpleegafdeling dit met u bespreekt tijdens een intakegesprek.

Inplannen van de ingreep of operatie


U geeft aan ons uw voorkeursperiode door voor de ingreep of operatie. Daarmee houden we zoveel mogelijk rekening bij het inplannen. Wanneer u in een bepaalde periode niet geopereerd kunt worden, moeten wij dit dus ook weten.

Mocht u onverhoopt niet kunnen op de datum die wij voorstellen, dan moeten wij u opnieuw op de wachtlijst te plaatsen. Het kan dan even duren voordat een nieuwe datum voor de ingreep of operatie beschikbaar is. Als u 2 keer een datum weigert, is het mogelijk dat wij u van de opnameplanning moeten verwijderen.

Als wij u op korte termijn kunnen oproepen, geeft u dit dan door aan het kno-opnamesecretariaat (als u dit nog niet heeft doorgegeven bij het intakegesprek). Soms wijzigt namelijk een operatieprogramma op het laatste moment waardoor er ruimte ontstaat voor nog een operatie. Wellicht kunnen we u dan eerder oproepen voor de ingreep of operatie.

Het is ook mogelijk dat uw ingreep of operatie op het laatste moment moet worden uitgesteld. Bijvoorbeeld door een spoedoperatie of door ziekte van het personeel. Als dat het geval is, krijgt u voorrang in het nieuwe programma.

Wanneer contact opnemen?


Neem in de volgende situaties zo spoedig mogelijk contact op met het kno-opnamesecretariaat:

Vragen


Het kno-opnamesecretariaat verzorgt de wachtlijst en de operatieplanning. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over uw opname, neemt u dan gerust contact op ons op, wij helpen u graag.

Contact


KNO-opnamesecretariaat (010) 704 01 20 (eerst keuze 3 dan keuze 1).
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur.
Houdt uw patiëntnummer bij de hand, dan kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Het nummer staat op uw afsprakenkaart.

Polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde: (010) 704 01 20.
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.30 uur.Foldernummer: 0000124-03_21


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien