Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Pijngeneeskunde


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Pijnconsult en -behandeling op één dag

Pijnconsult en -behandeling op één dag

One stop shop spreekuur


Het Centrum voor Pijngeneeskunde biedt u de mogelijkheid op één dag zowel een consult bij de Pijnspecialist/anesthesioloog en de Pijnconsulent als een pijnbehandeling te krijgen. Dit noemen we ook wel het one stop shop spreekuur. Met de one stop shop is het mogelijk om zo snel mogelijk na het consult behandeld te worden. U bespaart hiermee meerdere bezoeken aan het ziekenhuis.

Voorbereiding


U bent doorverwezen door uw huisarts/neuroloog of andere specialist via Zorgdomein. U krijgt een vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijst vult u in en stuurt u terug. Aan de hand van de vragenlijst beoordeelt de Pijnspecialist/anesthesioloog of u in aanmerking komt voor het one stop shop spreekuur.

Als u in aanmerking komt voor het one stop shop spreekuur, vragen we uw relevante medische informatie op bij andere zorgverleners en/of ziekenhuizen waar u bent behandeld. Dit kan alleen op basis van uw schriftelijke toestemming.

U ontvangt vervolgens een schriftelijke oproep voor dit spreekuur.

Over de behandeling


Op de dag van het spreekuur wordt u ontvangen op de locatie Centrum voor Pijngeneeskunde ‘Oude Haven’.

De Pijnconsulent stelt u eerst aanvullende vragen over uw ziekteverloop. Daarna heeft u direct een consult bij de Pijnspecialist/anesthesioloog. De Pijnspecialist/anesthesioloog besluit hoe u wordt behandeld.
De behandeling (zenuwwortelblokkade) vindt na het consult direct plaats. De Pijnspecialist/anesthesioloog maakt hierbij gebruik van een rontgenapparaat of een echo apparaat.

NB Het kan ook zo zijn dat de Pijnspecialist/anesthesioloog (ondanks alle vragenlijsten) tijdens het consult alsnog besluit om bij u een andere behandeling te doen. Het kan zijn dat deze behandeling niet direct plaatsvindt en u een afspraak krijgt voor een ander moment en/of een andere locatie.

Verloop van de behandeling


Het pijnconsult en de behandeling vinden plaats in één dagdeel. Wat de behandeling (zenuwwortelblokkade) precies inhoudt en hoe dit verloopt vindt u hier, in de Erasmus MC patientenfolders.

Na de behandeling


Na deze behandeling moet u nog een korte tijd rusten in de behandelkamer op een behandelstoel waar ook andere patienten aanwezig zijn.


De volgende dag belt de Pijnverpleegkundige u en vraagt hoe het met u gaat. Na 4 weken belt de Pijnconsulent om met u te bespreken wat het effect van de behandeling is geweest. Als het nodig is, wordt een herhaalconsult op de polikliniek afgesproken.


Heeft u nog vragen?


Centrum voor pijngeneeskunde (010) 704 01 40
Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur.
E-mail: pijngeneeskunde@erasmusmc.nl

Locatie
Centrum voor Pijngeneeskunde, locatie ‘Oude Haven’, Haringvliet 72, RotterdamFoldernummer: 0000770-04_21
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien