Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Coronavirus


Overplaatsing na opname in het Erasmus MC

Overplaatsing na opname in het Erasmus MC

Maatregel in coronatijd om medische zorg voor iedereen beschikbaar te houden


Overplaatsing na opname in het Erasmus MC

Maatregel in coronatijd om medische zorg voor iedereen beschikbaar te houden


U bent of wordt opgenomen in het Erasmus MC. Ons academisch ziekenhuis levert veilige topzorg. Vaak gaat dit om complexe zorg, acute zorg of zorg voor patiënten met een zeldzame aandoening. Patiënten komen vanuit het hele land om door onze specialisten geholpen te worden. Ook in coronatijd doen wij er alles aan om deze specialistische zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Dit kan betekenen dat wij u na uw behandeling mogelijk ergens anders laten herstellen. Zodat wij weer nieuwe patiënten kunnen opnemen. We leggen het u graag uit.

Herstellen van uw ingreep


Het kan zijn dat u na uw behandeling of operatie nog niet direct naar huis kunt. U heeft misschien wat langer tijd nodig om te herstellen. Of u krijgt eerst revalidatie. Dat is normaal en begrijpelijk. Zolang het nodig is blijft u bij ons. Maar, wanneer u geen academische zorg meer nodig heeft, kan uw vervolgzorg ook elders deskundig gegeven worden. Daarom kan het gebeuren dat wij u na uw ingreep overplaatsen naar een ander ziekenhuis of instelling. Zodat u daar verder kunt aansterken en wij een nieuwe patiënt kunnen opnemen.

Beddencapaciteit


Door de corona-pandemie is het erg druk in het Erasmus MC en zijn veel bedden bezet. Wij willen graag beschikbaar blijven voor al onze patiënten. Sommigen van hen wachten al lang op een behandeling. Ook de reguliere zorg vinden wij belangrijk. Daarom hebben we gekozen voor een snelle doorstroming van onze patiënten. Wij beseffen dat een overplaatsing niet altijd prettig of gemakkelijk voor u is. Maar alleen op die manier kunnen wij onze medische zorg blijven bieden. Met een overplaatsing komt er een bed vrij voor iemand anders die onze zorg ook hard nodig heeft. Zouden wij dit niet doen, dan kunnen wij misschien alleen nog spoedzorg bieden. Gewoon omdat we niet meer bedden hebben. En dat is niet wat wij willen. In het belang van iedereen willen we ruimte houden om nieuwe patiënten op te kunnen nemen.

Mogelijke overplaatsingen


Wanneer u niet direct vanuit het Erasmus MC naar huis kunt, zijn er meerdere mogelijkheden voor u:

Dichtbij of wat verder weg


Normaal houden we bij ontslag uit het Erasmus MC altijd rekening met uw wensen of die van uw familie en/of naasten. In deze bijzondere tijd, waar alle instellingen erg vol zitten, lukt dit echter niet altijd. Dat vinden wij zelf ook vervelend, maar het kan even niet anders. In de instelling waar passende zorg voor u beschikbaar is, bent u welkom. Meestal is dat in de regio Rotterdam. Misschien is de instelling niet uw eerste keuze, of is de ligging voor u niet gemakkelijk, of zijn de bezoektijden er minder gunstig. Hoe goed wij dat ook begrijpen, dat is voor ons geen reden om u in het Erasmus MC opgenomen te houden. Simpelweg vanwege de noodzaak van doorstroming van onze patiënten.

Tot slot


We vragen uw begrip voor deze tijdelijke maatregel die ingrijpend kan zijn voor u en uw bezoek. Dat realiseren wij ons heel goed. Misschien loopt het voor u straks anders en is een overplaatsing niet nodig. Maar mocht het wel nodig zijn, dan willen wij u graag daarop voorbereid hebben. Daarom geven wij u nu alvast deze informatie en leggen we u uit waarom we dit doen. Zodat wij u er niet mee verrassen. Wij rekenen op uw medewerking en wensen u een goed verblijf in het Erasmus MC toe.

Meer informatie vindt u in deze video:
Foldernummer: 10-2020


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien