Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

MSLT onderzoek

MSLT onderzoek


Binnenkort heeft u een afspraak voor een M.S.L.T. onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een M.S.L.T. onderzoek


Het M.S.L.T. onderzoek (Multiple Sleep Latency Test) is een onderzoek naar de elektrische activiteit in de hersenen tijdens waak en slaap. De bedoeling van het onderzoek is om na te gaan hoe snel u in slaap valt en welke slaapstadia optreden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant en duurt van 08.15 uur tot ongeveer 16.00 uur waarbij vier slaapsessies worden gehouden. Tussen de sessies door kunt u vrij rondlopen.

Voorbereiding


Het is de bedoeling dat u uw normale slaappatroon aanhoudt, dus niet extra vroeg of laat naar bed gaat of opstaat. Voor het onderzoek moet uw haar zo schoon mogelijk en vetvrij zijn. Wij verzoeken u geen gel, haarlak en dergelijke te gebruiken, omdat dit de registratie verstoort. U wordt verzocht de avond vóór het onderzoek geen koffie, thee, alcohol, cola of energiedrankjes te drinken.

Het onderzoek


Op uw hoofd worden elektroden geplaatst. Deze worden bevestigd met scrubcreme en geleidingspasta. De elektroden worden via een kabeltje verbonden met een computer. Hiermee wordt de elektrische hersenactiviteit geregistreerd. Tijdens deze registraties ligt u op een onderzoeksbed en wordt u verzocht te gaan slapen. Van de registratie zelf merkt u verder niets. De registraties duren 20 à 30 minuten en vinden plaats om 09.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. In de tussenliggende tijden kunt u, indien u dat wilt, de afdeling verlaten. De elektroden blijven op uw hoofd zitten. Het dragen van een muts of hoofddoek is toegestaan.
Tussen de registraties door mag u absoluut niet slapen. Voor een lunch kunt u terecht in het personeelsrestaurant. U krijgt hiervoor een bon. Het nuttigen van alcohol en cafeïne houdende dranken wordt afgeraden, omdat dit het onderzoek beïnvloedt.

Na het onderzoek


Nadat de elektroden zijn verwijderd, kunt u het ziekenhuis verlaten. Er zijn geen zaken waarmee u rekening hoeft te houden.

Uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts. De uitslag gaat daarna naar de aanvragende specialist. Deze zal u van de resultaten op de hoogte stellen.U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken, die u op de hoogte zal stellen van de resultaten.


Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl. Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op. Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!

Gebruik onderzoeksgegevens


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video-opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze gerust aan uw behandelend arts, aan de laborant of belt u naar de afdeling, telefoonnummer (010) 704 01 21.


Foldernummer: 5831342-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien