Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
PiMS folder informatie logo

Keel-, neus- en oorheelkunde

Molenspreekuur

Molenspreekuur

spraak- en taalontwikkeling

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Heeft uw kind moeite met praten? Kan uw kind niet goed duidelijk maken wat hij wil? Wij onderzoeken in 1 ochtend of uw kind een spraak-/taalprobleem heeft en het gevolg hiervan op ontwikkeling en gedrag.

Over het Molenspreekuur


Gehoor, taal, spraak en gedrag hangen nauw met elkaar samen. Als een kind bijvoorbeeld niet duidelijk kan maken wat het wil zeggen, beïnvloedt dit het gedrag. Kinderen met spraak- en taalmoeilijkheden moeten daarom altijd door een multidisciplinair team van deskundigen worden onderzocht. Op het Molenspreekuur gaan we na wat de aard, ernst, oorzaken en de gevolgen zijn van de spraak- en taalontwikkelingsproblemen bij uw kind.


Molenspreekuurarts onderzoek keel van kind

Voor wie?


Het Molenspreekuur is voor kinderen tot 4 jaar waarbij er een vraag is over de spraak- en taalontwikkeling, soms in combinatie met een bepaalde vraag over het gehoor of het gedrag. Kinderen die al bekend zijn bij andere hulpverleners op het gebied van spraak- en taalontwikkeling of gehoor, komen in principe niet in aanmerking. Het Molenspreekuur is ook minder geschikt voor kinderen waarvan al bekend is dat alleen een oriënterend diagnostisch onderzoek onvoldoende is. Bijvoorbeeld als duidelijk is dat er een uitgebreid psychologisch of logopedisch onderzoek moet plaatsvinden. Voor deze kinderen zijn er binnen het Gehoor- en Spraakcentrum andere onderzoeksmogelijkheden. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Met wie heeft u te maken?


Tijdens het Molenspreekuur onderzoeken een KNO-arts, een logopedist, een klinisch linguïst en een psycholoog of orthopedagoog uw kind. U mag tijdens de onderzoeken bij uw kind blijven.

Over de onderzoekenKind met koptelefoon voor onderzoek gehoorouder speelt met kind ter observatie


Na de onderzoeken


Direct na de onderzoeken volgt een teamoverleg, waarin de teamleden tot een gezamenlijke conclusie komen. Zij bespreken de resultaten van de onderzoeken en het teamoverleg met u. Meestal krijgt u daarbij direct advies over het vervolgtraject. De teamleden bepalen of en welk vervolgonderzoek nodig is en op welke termijn dit kan plaatsvinden. Na het beoordelen van de gegevens uit het vervolgonder­zoek volgt een eindgesprek.

Aanmelding


Het Molenspreekuur vindt plaats in het Gehoor- en Spraakcentrum, onderdeel van Keel-, Neus- en Oorheelkunde.

Voor een aanmelding hebben wij de volgende gegevens nodig:

Wij ontvangen uw aanmelding bij voorkeur per e-mail of per post. Na ontvangst van uw gegevens, nemen wij contact met u op.

Heeft u nog vragen?


Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Contact


KNO/Gehoor- en Spraakcentrum

Illustraties: D. Bakker ©


Foldernummer: 5827602_06-18


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien