Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Dermatologie (oncologisch)


Huidbiopt wegens mogelijke huidkanker

Huidbiopt wegens mogelijke huidkanker


Een biopt is een klein stukje weefsel dat door het specialisme Pathologie wordt onderzocht. Door het biopt te onderzoeken kan de diagnose huidkanker worden bevestigd of juist worden uitgesloten.

Over de behandeling


Wat we gaan doen


Met een klein soort ‘appelboortje’ wordt een stukje huid bij u weggehaald. Dit stukje huid wordt door het specialisme pathologie bewerkt, zodat de cellen in uw huid goed zichtbaar zijn onder de microscoop. Aan de hand van de cellen die worden gevonden kan een diagnose worden gesteld en een behandelplan gemaakt. De arts belt u over de afspraak. Hiervoor wordt met u een belafspraak gemaakt.

ROSCAN biobank


Als uit het onderzoek blijkt dat u huidkanker heeft, kan het zijn dat u wordt gevraagd om deel te nemen aan de ROSCAN biobank. De ROSCAN biobank is een verzameling van klinische gegevens en lichaamsmateriaal, zoals huid en bloed, die voor toekomstig onderzoek gebruikt kan worden. Met het onderzoek hopen we de zorg van huidkankerpatiënten in de toekomst te kunnen verbeteren.

Uw deelname is geheel vrijwillig, u krijgt er geen vergoeding voor.

Als u aanmerking komt voor de ROSCAN biobank ontvangt u met uw eerstvolgende afsprakenbrief een uitgebreid informatiepakket en een toestemmingsformulier. Hierin wordt de hele procedure uitgebreid uitgelegd. Ook staan hierin de gegevens van de mensen met wie u contact kunt opnemen om verdere vragen te beantwoorden.

Patiëntinformatiecentrum Oncologie (PATIO)


Het patiëntinformatiecentrum is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt, als patiënt of naaste. Het informatiecentrum bevindt zich aan de Zimmermanweg en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur. Telefoon: (010) 704 12 02. Mail: patio@erasmusmc.nl. Voor alle mogelijkheden en activiteiten: www.erasmusmcpatio.nl. Kijkt u ook eens naar het ervaringsverhaal van Joris:

Foldernummer: 0000291-11_13


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien