Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Coronavirus


Medisch wetenschappelijk onderzoek coronavirus

Medisch wetenschappelijk onderzoek coronavirus


Uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen corona

U bent opgenomen met COVID-19 of u heeft zich bij ons gemeld met een ernstige luchtweginfectie of klachten die passen bij het coronavirus. Voor wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19 zijn medische gegevens en/of lichaamsmateriaal nodig van patiënten met (een vermoeden op) COVID-19. Wij leggen graag uit wat dat voor u betekent.

Wetenschappelijk onderzoek


In het Erasmus MC werken artsen en onderzoekers er hard aan om meer te leren van het coronavirus en de ziekte COVID-19 die het virus veroorzaakt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om te voorspellen hoe de ziekte verloopt? Welke behandeling werkt bij welke patiënt het beste? Om een antwoord te vinden op deze vragen is wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19 nodig. We werken hiervoor ook samen met instellingen en organisaties buiten Nederland en Europa.

Gebruik, privacy en bewaren van gegevens


De (niet direct herleidbare) medische gegevens (inclusief eventuele radiologische beelden als röntgenfoto's en scans) en het lichaamsmateriaal bewaren wij onder een willekeurig gekozen codenummer. Namen van patiënten, geboortedata en patiëntnummers zijn niet vermeld om de privacy zoveel mogelijk te beschermen. De gegevens blijven vertrouwelijk en worden beveiligd opgeslagen en niet langer bewaard dan nodig is voor dit onderzoek.

Restweefsel


Het lichaamsmateriaal dat we gebruiken is restweefsel. Bijvoorbeeld bloed of weefsel dat overblijft en niet meer nodig is voor uw behandeling of onderzoek.

Bezwaar maken


U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19. Als u bezwaar maakt, gebruiken wij uw gegevens en lichaamsmateriaal hiervoor niet. Meer informatie en het bezwaarformulier vindt u onder ‘Restmateriaal voor medisch-wetenschappelijk onderzoek’ op www.erasmusmc.nl/patientenfolders.


Foldernummer: 05-20


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien