Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen


Medicijnen bij ontslag uit het ziekenhuis

Medicijnen bij ontslag uit het ziekenhuis


Wanneer u in het Erasmus MC bent opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Dat noemen we ontslag. Als u met ontslag gaat, zorgt de Poliklinische Apotheek voor een goed overzicht van de medicijnen die u thuis gaat gebruiken. Dit overzicht sturen wij (als u toestemming geeft) ook naar uw eigen apotheek en huisarts. Hieronder leest u hoe dit precies gaat.


Gesprek over uw medicijnen


Voordat u het ziekenhuis verlaat, heeft een apothekersassistent een gesprek met u over uw medicijnen. Dit heet medicatieverificatie. Medicatieverificatie is belangrijk, omdat we zo de kans op fouten bij de overdracht naar uw eigen apotheek en huisarts zo klein mogelijk maken. Bovendien weet u dan goed welke medicijnen u gaat gebruiken na ontslag uit het ziekenhuis.

De apothekersassistent bespreekt onder andere met u:

Ontslagmedicatie


De apothekersassistent komt ook de medicijnen brengen die u na de ziekenhuisopname moet gebruiken. Dit heet ontslagmedicatie.

Voordat wij de medicijnen komen brengen, controleren wij uw labwaarden en (indien van toepassing) of u de verschillende medicijnen samen kunt gebruiken.

U krijgt van ons een innameschema en een actueel medicatieoverzicht mee.


Overdracht


Wij geven binnen 24 uur na uw ontslag een overzicht van de ontslagmedicatie door aan uw huisarts en uw eigen apotheek. Hiervoor vragen wij uw toestemming tijdens het gesprek. Als u naar een zorginstelling gaat, geven wij het overzicht door aan de zorginstelling.


Als u bij ontslag geen nieuwe medicijnen nodig heeft


Het kan zijn dat u met ontslag gaat, maar geen nieuwe medicijnen nodig heeft. De apothekersassistent komt dan alsnog langs om een gesprek te voeren over uw medicijnen.

ContactgegevensAls u in het weekend met ontslag gaat, houden wij het gesprek over uw medicijnen op vrijdag.

Zorgwinkel


Aan de Zimmermanweg 3 (naast de hoofdingang) vindt u de zorgwinkel van het Erasmus MC. Hier kunt u terecht voor het kosteloos lenen of huren van zorghulpmiddelen. Ook kunt u hier gezondheid- en verzorgingsartikelen of andere handige hulpmiddelen kopen. Voor meer informatie: bel (010) 704 11 76 of kijk op https://www.zorgwinkelerasmusmc.nl.


Foldernummer: 0000464_06-20


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien