Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Fysiotherapie


Fysiotherapie 6 minuten looptest

Fysiotherapie 6 minuten looptest


Met de 6 minuten looptest, loopt u een zo groot mogelijke afstand. Wij leggen u graag uit wat u kunt verwachten van de test, zodat u goed voorbereid bent.

Voorbereiding


Uitgerust aan de test beginnen
Zorgt u ervoor dat u 5 tot 20 minuten voor de test aanwezig bent, zodat u uitgerust aan de test kunt beginnen (dit is met name van belang voor de hartslagmeting).

Eten en drinken
Het is verstandig om niet te veel te eten kort (ongeveer een uur) voor aanvang van de test. U moet wel gegeten en gedronken hebben (u mag dus niet nuchter zijn) bij de looptest. Heeft u kort voor de looptest een afspraak waarbij u nuchter moet zijn, maakt u dan een andere afspraak voor de looptest.

Kleding en schoenen
Draag gemakkelijke kleding en schoenen.

Nagels
Zorgt u ervoor dat u geen nagellak op heeft of laat ten minste 2 of meer nagels per hand zonder nagellak. Dit in verband met het meten van de hartslagsnelheid en het zuurstofpercentage van de vingertop. Draagt u acrylnagels, zorgt u er dan voor dat er minimaal 2 vingernagels per hand zonder kunstnagel zijn, anders kan het zuurstofpercentage niet worden gemeten.

Wat neemt u mee?


Heeft u een leesbril, neemt u deze dan mee. U kunt dan gemakkelijker de aangegeven scores lezen.

Over de test


Wat is het doel?


Het doel van deze test is dat u in 6 minuten tijd een zo groot mogelijke afstand probeert te lopen over een aangegeven traject. Het traject wat u loopt is afhankelijk van de plaats waar de looptest plaatsvindt.

Verloop van de test


U wandelt in een voor u zo hoog mogelijk tempo, u mag niet gaan hardlopen! Als u niet in staat bent om 6 minuten aaneengesloten te lopen, mag u tijdens de test pauzeren. Dat wil zeggen even stilstaan en zelfs, indien nodig, tussentijds gaan zitten. De tijd blijft echter wel doorlopen. Gebruikt u een loopmiddel (wandelstok, krukken, rollator, enzovoort), dan kunt u deze tijdens de test blijven gebruiken. Ook als u zuurstof nodig heeft, kan dit tijdens de test aanblijven.

De totale test duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Bij deze test kijken we (indien van toepassing) onder andere naar:

Contact


Heeft u nog vragen, belt u dan naar de polikliniek die voor u de afspraak heeft gemaakt voor de looptest. U vindt het telefoonnummer in de bijgaande brief met uw afspraak.


Foldernummer: 0000051-09_18


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien