Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Oncologie


Lipegfilgrastim toediening bij u thuis

Lipegfilgrastim toediening bij u thuis


Binnenkort krijgt u thuis Lipegfilgrastim toegediend. Zo bespaart u tijd, heeft u minder reiskosten en heeft u het comfort van uw eigen leefomgeving.

Samenwerking met Laurens en Mediq Medisource


Om patiënten de beste kwaliteit van zorg te geven is het medisch en verpleegkundig team van het specialisme hematologie/interne oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut een samenwerking aangegaan met het verpleegkundig technisch team Laurens en Mediq Medisource. Ons eigen medisch en verpleegkundig team regelt alle praktische zaken rondom uw behandeling thuis met het verpleegkundig technisch team Laurens of Mediq Medisource. Het is afhankelijk van de plaats waar u woont, of een verpleegkundige van het specialistisch technisch team van Laurens of van Mediq Medisource de toediening van Lipegfilgrastim verzorgt.

Hoe werkt het?


Uw behandelend arts heeft bepaald dat u Lipegfilgrastim toegediend moet krijgen. Uw arts geeft u een recept mee, waarmee u het geneesmiddel (samen met eventuele andere medicatie) kunt ophalen bij de poliklinische apotheek van het Erasmus MC.
U kunt ook de doktersassistente/ verpleegkundige vragen of het geneesmiddel naar de polikliniek of kliniek gebracht kan worden. Zij regelen dit voor u.
Let op: gaat u niet zonder de Lipegfilgrastim naar huis! De verpleegkundige van Laurens of Mediq Medisource die het geneesmiddel bij u komt toedienen, gaat ervan uit dat u het in huis heeft! Als u naar huis gaat, krijgt u de Lipegfilgrastim mee van de poliklinische apotheek van het Erasmus MC.

Bewaarinstructie
Van de poliklinische apotheek krijgt u instructies mee voor het bewaren van de Lipegfilgrastim. Deze instructie is afhankelijk van het moment van toediening. Lipegfilgrastim is op kamertemperatuur drie dagen buiten de koelkast houdbaar.

Contact


Vragen over tijdstippen medicatietoediening


Met deze vragen kunt u terecht bij de thuiszorginstelling. Bij het eerste contact met de thuiszorg hoort u wie u moet bellen bij onduidelijkheden. Dit kan het verpleegkundig technisch team Laurens of Mediq Medisource zijn.

Verpleegkundig technisch team Laurens:
Telefoonnummer: 06-19266416 of 06-11712045 (24 uur per dag bereikbaar).
Wanneer er geen sprake is van spoed kunt u ook een e-mail sturen naar:
verpleegkundigtechnischteam@laurens.nl

De dienstdoende verpleegkundige van Mediq Medisource:
Telefoonnummer: (030) 2821240 (24 uur per dag bereikbaar).

Overige vragen en/of klachten


Als u vragen heeft of zich onzeker voelt over bepaalde klachten die u ervaart: telefoonnummer: (010) 704 19 48 (telefonisch spreekuur), bereikbaar op werkdagen van 8.00 - 10.00 uur en van 13.30 - 15.00 uur.Foldernummer: 0000409-10_18

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien