Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
PiMS folder informatie logo

Voortplantingsgeneeskunde

Leefstijlprogramma bij een kinderwens

Leefstijlprogramma bij een kinderwens

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Uw arts heeft u verwezen naar het leefstijlspreekuur omdat uw gewicht op dit moment te hoog is en u moet afvallen. Misschien komt u in aanmerking voor deelname aan het leefstijlprogramma. Wij vragen u deze informatie goed door te lezen.

Gewicht verliezen


In het Erasmus MC begint de vruchtbaarheidsbehandeling van vrouwen met een kinderwens en een te hoge Body Mass Index (BMI) met het verliezen van gewicht. Uit onderzoek blijkt dat een vruchtbaarheidsbehandeling door gewichtsverlies beter aanslaat of niet meer nodig is omdat de kans op een spontane zwangerschap groter wordt.
Wij bieden hiervoor een speciaal programma aan. We weten dat afvallen niet gemakkelijk is en daarom hoeft u dit niet alleen te doen. Misschien heeft u in het verleden al vaak geprobeerd om gewicht te verliezen en heeft u gemerkt dat het voor u lastig was. Daarom doen wij er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl.

Voordelen
Een gezonde leefstijl kan de volgende voordelen voor u hebben:
Wist u dat

Het eerste gesprek


Tijdens het eerste gesprek bekijken we wat bij u de factoren zijn die bijdragen aan het overgewicht en wat het overgewicht kan verklaren. We bespreken met u wat voor type behandeling of begeleiding het meest geschikt is. Deelname aan het leefstijlprogramma is een van de opties.

Het leefstijlprogramma


Het Erasmus MC heeft een leefstijlprogramma om te helpen bij gewichtsverlies. Dit programma bevat alle onderdelen waarvan is gebleken dat het vrouwen kan helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Er staat een team voor u en uw partner klaar om u zo goed mogelijk te helpen. U gaat aan de slag met een psycholoog, diëtiste en fysiotherapeuten. Het streven is dat u 4 punten van uw huidige BMI gaat afvallen.

De training bestaat uit een combinatie van:
Hierdoor verliest u op een gezonde manier gewicht en leert u ook om deze gezonde leefstijl vast te houden, zonder het jojo-effect.

Belangrijk om te weten


Contact


Heeft u na het lezen van de folder nog vragen, neemt u dan contact op met voortplantingsgeneeskunde
Voor meer informatie kunt u mailen naar: pcos@erasmusmc.nl

BMI
Dit figuur geldt voor mensen vanaf 18 jaar. Als u korter bent dan 1.58 m. of langer dan 1.90 m. is deze grafiek minder betrouwbaar.
Bron: www.hartstichting.nlFoldernummer: 0000540-05_18


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien