Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Coronavirus


Informatie voor opgenomen patiënten met coronabesmetting

Informatie voor opgenomen patiënten met coronabesmetting


Informatie voor opgenomen patiënten met coronabesmetting

U bent opgenomen in het Erasmus MC en positief getest op het coronavirus (SARS-CoV-2 virus). Dit betekent dat u besmet bent met het virus en daarom in isolatie verpleegd wordt. Dit is nodig voor uw eigen veiligheid en om besmetting van andere patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers te voorkomen.

Verpleging in isolatie


U wordt verpleegd in, zoals dat wordt genoemd, contact-druppel plus isolatie. Dit is om verspreiding van het virus via druppels (zoals hoesten en niezen) en direct contact te voorkomen. Wij kunnen ons voorstellen dat onderstaande maatregelen niet prettig voor u zijn. Toch rekenen wij graag op uw medewerking.

Wat betekent dit voor u?


Wat kunt u zelf doen?


Was regelmatig uw handen Was regelmatig uw handen met water en zeep. Zeker na hoesten/niezen en toiletgebruik.
Hoest/nies in de elleboog Hoest en/of nies in de elleboog.
Gebruik wegwerkzakdoeken Gebruik wegwerpzakdoeken of tissues.
Geef geen hand Geef geen hand.

Wij begrijpen dat een aantal van deze maatregelen minder prettig voor u zijn. Het is vervelend uw kamer niet af te mogen en wellicht voelt de beschermende kleding die de zorgverleners dragen wat afstandelijk en onprettig. U kunt uw gevoelens en emoties gerust met de verpleegkundige bespreken.

Onderzoeken en behandelingen


Uiteraard kunt u vertrouwen op goede zorg. Daarom gaan onderzoeken, behandelingen en eventuele operaties gewoon door. Wanneer wij u naar een andere afdeling brengen (bijvoorbeeld naar radiologie of de operatiekamer) en u in bed vervoerd wordt, krijgt u een mond-neusmasker voor. Ook op de andere afdelingen gelden de nodige isolatiemaatregelen. Als u in een rolstoel vervoerd wordt, draagt u naast het mond-neusmasker, ook een schort en handschoenen.

Bezoekregels


Onze bezoekregels kunt u vinden op www.erasmusmc.nl/bezoekregels

Verplaatsen naar een ander ziekenhuis


U bent opgenomen in het Erasmus MC. Er zijn op dit moment grote verschillen in de aantallen COVID-19 patienten per regio. Als de regio rond Rotterdam zo vol wordt dat patienten niet meer opgenomen kunnen worden dan kan het noodzakelijk zijn om patienten die al opgenomen zijn over te plaatsen naar een ziekenhuis waar meer plek beschikbaar is. Natuurlijk hopen we dat dit niet nodig is.


Uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen corona


In het Erasmus MC werken artsen en onderzoekers er hard aan om meer te leren van het coronavirus en de ziekte COVID-19 die het virus veroorzaakt. We werken hiervoor ook samen met instellingen en organisaties buiten Nederland en Europa.

Voor wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19 zijn (niet direct herleidbare) medische gegevens (inclusief eventuele radiologische beelden als röntgenfoto's en scans) en lichaamsmateriaal (restweefsel) nodig van patiënten met (een vermoeden op) COVID-19. Deze bewaren wij onder een willekeurig gekozen codenummer. Namen van patiënten, geboortedata en patiëntnummers zijn niet vermeld om de privacy zoveel mogelijk te beschermen. De gegevens blijven vertrouwelijk en worden beveiligd opgeslagen en niet langer bewaard dan nodig is voor dit onderzoek.

Bezwaar maken
U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19. Als u bezwaar maakt, gebruiken wij uw gegevens en lichaamsmateriaal hiervoor niet.

Meer informatie

Meer informatie en het bezwaarformulier vindt u onder ‘Restmateriaal voor medisch-wetenschappelijk onderzoek’.

Weer naar huis


Wanneer u weer naar huis mag, kunt u nog drager zijn van het coronavirus. U mag weer naar buiten als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen is na het begin van uw klachten. Heeft u een verminderde weerstand? Dan mag u pas uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 14 dagen is na het begin van uw klachten. Op de website van het RIVM kunt u verdere informatie vinden over de leefregels voor thuis.


Meer informatie


Op onze website www.erasmusmc.nl vindt u steeds de meest actuele vragen over het coronavirus en de maatregelen voor bezoekers.


Tot slot


We vragen uw begrip voor de maatregelen die soms ingrijpend kunnen zijn voor u en uw bezoek. De maatregelen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen. Vraag gerust meer informatie aan uw arts of verpleegkundige.Foldernummer: 02-2021
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien