Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

EOG onderzoek

EOG onderzoek


Binnenkort heeft u een afspraak voor een EOG onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een EOG


Een EOG (Elektro Oculogram) is een registratie van de elektrische activiteit van het oog. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant en duurt ongeveer een uur.

Het onderzoek


De laborant druppelt eerst een vloeistof in uw ogen om uw pupillen te verwijden. Deze moeten 20 minuten inwerken in het donker. Hierdoor gaat u wat wazig zien. Daarna worden rond de ogen elektroden aangebracht. Tijdens het onderzoek ligt u in een ruimte op een onderzoeksbed. Het eerste kwartier zal het onderzoek in het donker plaatsvinden, het volgende kwartier in het licht. Uw ogen krijgen eerst de tijd om aan het donker te wennen. De laborant plaatst een bolstimulator voor uw gezicht en vraagt u de daarin verspringende rode lichtjes met uw ogen te volgen.

Na het onderzoek


Zodra het EOG onderzoek is afgelopen, worden de elektroden verwijderd en kunt u het ziekenhuis verlaten. Na het onderzoek kunt u mogelijk enige uren wat wazig zien en last van het licht hebben. Daarom adviseren wij u om een zonnebril mee te brengen en vervoer naar huis te regelen. Zelf autorijden raden wij af.

De uitslag


De uitslag van het onderzoek gaat naar de specialist, die het onderzoek heeft aangevraagd. De uitslag is uiterlijk na ongeveer twee weken bekend. U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken.

Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl. Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op.
Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!

Gebruik onderzoeksgegevens.


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video -opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze dan gerust aan uw behandelend arts, aan de laborant of belt u (010) 704 01 21.


Foldernummer: 5831309-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien