Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

EMG onderzoek

EMG onderzoek


Binnenkort heeft u een afspraak voor een EMG onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een EMG


Dit is een onderzoek naar de werking van de zenuwen en spieren. Het doel is bepalen hoe snel en goed de zenuwen en spieren hun werk doen. De duur is afhankelijk van de zenuwen en spieren die gemeten moeten worden (variërend van een ½ tot 1 ½ uur).Het EMG onderzoek wordt uitgevoerd door een arts, geassisteerd door een in dit onderzoek gespecialiseerde laborant(e).

Voorbereiding thuisHet onderzoek


Gedurende het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank. Bij het onderzoek naar de zenuwen worden er elektroden op uw huid geplakt of ringetjes om uw vinger worden geschoven en wordt de zenuw op bepaalde plekken op de arm of been gestimuleerd met een elektrische stimulator. Meestal is het nodig om langzaam de stroomsterkte van deze elektrische schokjes op te voeren. Door deze elektrische schokjes zal uw arm of been gaan bewegen. Bij het onderzoek van de spieren wordt de huid schoongemaakt met een nat gaasje. De arts prikt met een heel dun naaldje in een klein stukje spier, dit kan een beetje pijn doen. Dit naaldje meet de werking van de spier in rust én als deze wordt aangespannen. Hierdoor hoort u een soort storingsgeluid zoals bij een radio.

De uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts.De uitslag gaat daarna naar de aanvragende specialist. U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken, die u op de hoogte zal stellen van de resultaten.

Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl

Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op. Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!

Gebruik onderzoeksgegevens


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video -opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze dan gerust aan uw behandelend arts, aan de laborant of belt u (010) 704 01 21.


Foldernummer: 5831298-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien