Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

EEG Onderzoek

EEG Onderzoek


Binnenkort heeft u een afspraak voor een EEG onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een EEG


Een EEG is een onderzoek naar het functioneren (de werking) van de hersenen. De duur van het totale onderzoek is ongeveer 1 ½ uur. Met behulp van een videocamera wordt de registratie ook opgenomen. De beelden hiervan worden gebruikt bij het terugkijken van het EEG. U krijgt van ons een formulier waarop u kunt invullen of de beelden eventueel ook voor onderwijs en/of onderzoek mogen worden gebruikt.

Het onderzoek


Het onderzoek is volledig pijnloos. U ligt tijdens het onderzoek op een onderzoeksbank. Uw hoofd wordt opgemeten met een centimeter en er worden rode streepjes op het hoofd gezet. Op die plaatsen wordt wat scrubcrème gewreven waarna met contactpasta elektroden (kleine zilveren plaatsjes) op hoofd, gezicht en borst geplaatst worden. Tijdens het onderzoek wordt u gevraagd enkele opdrachten uit te voeren, zoals:

Met behulp van camera’s aan wand/plafond worden beeld- en geluidsopnamen gemaakt, die eventueel worden gebruikt voor onderwijs en/of wetenschappelijke publicaties. Vanzelfsprekend zal hiervoor dan uw toestemming worden gevraagd.

De duur van de registratie


De duur van de registratie zelf is ongeveer 30 minuten. Het is van belang dat u zo rustig mogelijk ligt.

Voorbereiding thuis


Om storingen tijdens het onderzoek te voorkomen moet van te voren:

De uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts. U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken, die u op de hoogte zal stellen van de resultaten.

Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl

Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op. Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!

Gebruik onderzoeksgegevens


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video-opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze dan gerust aan uw behandelend arts, aan de laborant of belt u naar telefoonnummer (010) 704 01 21.


Foldernummer: 5831221-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien