Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Klinische neurofysiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

DUPLEX onderzoek

DUPLEX onderzoek


Binnenkort heeft u een afspraak voor een (TC-)DUPLEX onderzoek. In deze folder kunt u lezen wat het onderzoek inhoudt en hoe het verloopt. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust.

Wat is een DUPLEX onderzoek


Een DUPLEX onderzoek is een onderzoek waarbij de bloedvaten in de hals, die de hersenen van bloed voorzien en/of de bloedvaten van de hersenen zelf, worden onderzocht. Het onderzoek is een combinatie van het zichtbaar maken van de bloedvaten en doorstroming daarvan op een beeldscherm (echografie en kleuren doppler) en het meten van de stroomsnelheid van het bloed in de bloedvaten (het Doppler onderzoek). De specialist krijgt zo inzicht in de bloedvoorziening van de hersenen.

Voorbereiding


Voorbereiding op dit onderzoek is niet nodig.

Hoe verloopt het onderzoekHet onderzoek is niet pijnlijk en niet schadelijk!

Hoe lang duurt het onderzoek


De duur van het onderzoek is afhankelijk van de vraagstelling van de aanvrager. Over het algemeen kunt u rekenen op ongeveer een half uur.

Uitslag


Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts. De uitslag gaat daarna naar de aanvragende specialist. Deze zal u van de resultaten op de hoogte stellen.

U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken, die u op de hoogte zal stellen van de resultaten.

Afspraak


Het telefoonnummer van de afdeling is: (010) 704 01 21, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 16:00 uur. E-mail: knf.neurologie@erasmusmc.nl. Bent u verhinderd? Neemt u dan ruim van te voren (tenminste 24 uur) contact met ons op.

Kom op tijd. Als u meer dan 15 minuten te laat voor uw afspraak bent, kan het onderzoek waarschijnlijk niet doorgaan!

Gebruik onderzoeksgegevens


Wij willen u vragen of de onderzoeksgegevens (inclusief eventueel gemaakte video-opname tijdens het onderzoek) door ons gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties en onderwijs. De gegevens zullen uiteraard geanonimiseerd worden. Mocht u hier niet voor voelen, dan is dat geen enkel probleem en heeft dit vanzelfsprekend geen consequenties voor het onderzoek en/of behandeling van u of uw kind.

Vragen


Deze folder geeft geen volledige informatie, maar dient ter ondersteuning van de informatie, gegeven door de arts. Heeft u nog vragen, stelt u deze gerust aan uw behandelend arts, de laborant of belt u naar de afdeling, telefoonnummer (010) 704 01 21.Foldernummer: 6186433-01_15


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien