Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Neurologie


Analysedag neurologie

Analysedag neurologie

onderzoek naar de aanvallen bij uw kind


Uw kind heeft aanvallen waarvan vermoed wordt dat het om epilepsie gaat. Tijdens de analysedag van de polikliniek neurologie proberen we meer duidelijkheid te krijgen over de aanvallen bij uw kind.

Voorbereiding


Vragenlijsten
U ontvangt van tevoren een vragenlijst. De vragen gaan onder andere over de aard van de aanvallen en hoe vaak deze voorkomen. Daarnaast is er een algemene vragenlijst over de ontwikkeling van uw kind en de zwangerschap en bevalling.

Wilt u de vragenlijsten invullen en in bijgevoegde antwoordenvelop terugsturen. Of ingevuld meenemen naar de polikliniek, als er niet genoeg tijd is om het per post te versturen.

Laat naar bed
Voor de EEG (Electro Encephalogram) is het beter als uw kind slaperig is of slaapt. Wilt u uw kind de avond voor het onderzoek daarom laat naar bed laten gaan.

Houd u uw kind de volgende dag tot het onderzoek wakker en laat hem ’s morgens geen koffie, thee, chocolademelk of cola drinken.

Schone haren
Wast u de avond van tevoren de haren van uw kind en laat hem geen haargel of haarlak gebruiken.

Kom op tijd
Voor het maken van de EEG is het belangrijk dat u en uw kind op tijd aanwezig zijn. Als u te laat bent, duurt het EEG te kort om een juiste diagnose te kunnen stellen.

Wat neemt u mee?


U kunt een knuffel, speen, slaapzak, drinken meenemen (alles waardoor uw kind zich op zijn gemak voelt).

Over de analysedag


Wij verwachten uw zoon/dochter op ……….…….dag ……….-……….- 20.….. om …………………… uur op de polikliniek neurologie, 2e etage, gang D.

EEG


Uw kind krijgt eerst een EEG (Electro Encephalogram). Dit duurt ongeveer 2 uur. Meer over dit onderzoek leest u onder ‘EEG onderzoek’ op www.erasmusmc.nl.

Gesprek met de arts


Na afloop van de EEG volgt een gesprek met de arts (consult) op de polikliniek neurologie.

Deze tijden zijn richttijden en kunnen enigszins afwijken. Als u tijdens de analysedag bijzondere vragen heeft of als er zaken zijn die niet goed lopen, neemt u dan contact op met de epilepsieverpleegkundige

De arts bespreekt met u de vragenformulieren en vult deze waar nodig aan. Hij onderzoek uw kind neurologisch. De arts krijgt telefonisch de uitslag van de EEG en bespreekt deze in de loop van het gesprek met u. Zo nodig maakt de arts afspraken met u voor verder noodzakelijk onderzoek en maakt hij een behandelplan voor uw kind.

Aanvullend onderzoek
Eventueel krijgt uw kind aanvullende onderzoeken afhankelijk van de uitkomsten van het lichamelijk onderzoek. Bijvoorbeeld een röntgenfoto, afnemen van bloed, of een ECG (elektrocardiogram) om uit te sluiten dat de aanvallen bijvoorbeeld het gevolg zijn van een hartritmestoornis.

Epilepsieverpleegkundige


Na afloop van het consult heeft u zo nodig een gesprek met de epilepsieverpleegkundige.

Ouderkamer


U kunt gebruikmaken van de ouderkamer aan de linkerkant op de kliniek kinderchirurgie medium care (1e etage, gang midden). U kunt gebruikmaken van de magnetron. Natuurlijk kunt u ook met uw zoon of dochter buiten het ziekenhuis verblijven. Bij de toiletruimte tussen de centrale hal en de röntgen (gang D) vindt u een aankleedkussen om uw kind te verschonen.

Contact
Foldernummer: 6186202-08_16


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien