Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Hematologie (oncologisch)


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Als uw partner kanker heeft

Als uw partner kanker heeft

Wat betekent dit voor u en wat kunt u doen


Uw partner heeft een hematologische aandoening en krijgt een intensieve behandeling tijdens een opname in het ziekenhuis. Wij geven u graag een aantal adviezen over de zorg voor uw partner en de combinatie van zorg en taken thuis. Kijk daarbij vooral naar wat voor u belangrijk is en wat past bij uw situatie.

Opname en behandeling


Wanneer u de zorg krijgt voor uw partner en u taken thuis moet combineren, vraagt dit van u beiden aanpassing. Zeker wanneer de situatie lang duurt, kan dit veel van u vragen. U moet de taken thuis combineren met de bezoeken aan het ziekenhuis. Dit kan intensief zijn.

Relatie


De ziekte en behandeling van uw partner kan invloed hebben op uw relatie. Kanker kan de verhouding tussen partners veranderen en kan een relatie onder druk zetten. Hierdoor kan het moeilijk zijn om uw gedachten en emoties te delen uit angst de ander te belasten.

Gezin en ander naasten


De situatie raakt ook uw eventuele gezin en naasten.

Werk


Heeft u een baan, dan moet u uw werk, de zorg voor uw partner en de zorg voor uw eventuele gezin thuis zien te combineren. Hierbij is het contact met uw werkgever belangrijk.

Zorg voor uzelf


Er komt veel op uw af, u krijgt te maken met spanning en onzekerheid. De ziekte staat centraal waarbij voor uw partner de focus ligt op het ondergaan van de behandeling. Het is mogelijk dat u hierdoor weinig aan uzelf toekomt en aan uw eigen emoties.


Behoefte aan extra ondersteuning?


Heeft u nog vragen of behoefte aan extra ondersteuning, dan kunt u via psychosociale zorg terecht bij medisch maatschappelijk werk.

  • Voor ondersteuning, begeleiding en advies voor zowel u als uw partner.
  • Voor het zoeken naar mogelijkheden om met de problemen als gevolg van de ziekte om te gaan.
U kunt zelf contact opnemen of aan de verpleegkundige of arts vragen dit voor u te doen. U kunt ook ondersteuning krijgen van een geestelijk verzorger, psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige of psychiater.

Meer informatie


Familiehuis


In het Familiehuis kunnen partners en familieleden van patiënten logeren gedurende de periode van behandeling. In het Familiehuis beschikken zij (voor een relatief kleine eigen bijdrage) over een eigen gastenkamer met badkamer. Ook kunnen ze gebruikmaken van de gemeenschappelijke faciliteiten zoals als een keuken, eetkamer en woonkamer. Het huis geeft zowel de zieke als logerende familieleden de rust van het dichtbij elkaar kunnen zijn.

Meer informatie over het Familiehuis kunt u vinden op de website www.familiehuis.nl.
Telefoon: (010) 704 11 05.
Mail: familiehuis@erasmusmc.nl

Patiëntinformatiecentrum Oncologie (PATIO)


Het patiëntinformatiecentrum is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt, als patiënt of naaste. Het informatiecentrum bevindt zich aan de Zimmermanweg en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur. Telefoon: (010) 704 12 02. Mail: patio@erasmusmc.nl. Voor alle mogelijkheden en activiteiten: www.erasmusmcpatio.nl. Kijkt u ook eens naar het ervaringsverhaal van Joris:
.

Foldernummer: 000000


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien