Logo Erasmus MC.
Topbalk beeld rechts.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Medische microbiologie


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Aerogene isolatie

aerogene isolatie


Aërogene isolatie

Afdeling medische microbiologie en infectieziekten – Unit Infectiepreventie


U moet in aërogene isolatie omdat u (mogelijk) drager bent van micro-organismen. Deze verspreiden zich via hele kleine druppeltjes (aërosolen genoemd) die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Aërogene isolatie passen we toe bij (verdenking van) Tuberculose (TBC). U leest hier meer over isolatiemaatregelen die bij aërogene isolatie genomen moeten worden.

Wat zijn micro-organismen?


Bacteriën, virussen en schimmels worden micro-organismen genoemd. Deze organismen zijn alleen met een microscoop zichtbaar. Iedereen draagt micro-organismen bij zich, maar de meeste veroorzaken geen infectie of ziekte.

Wat zijn aërosolen?


Aërosolen zijn hele kleine druppeltjes die vrij komen bij hoesten, niezen, praten en lachen. Deze druppeltjes zijn niet met het blote oog zichtbaar. De basis hygiënemaatregelen die normaal in het ziekenhuis genomen worden, zijn niet altijd voldoende om verspreiding van de micro-organismen te voorkomen.

Verpleging in isolatie


U wordt verpleegd in, zoals dat wordt genoemd, ‘aërogene isolatie’. Hiermee voorkomen we de verspreiding van het micro-organisme dat u bij u draagt. Wij kunnen ons voorstellen dat onderstaande maatregelen niet prettig voor u zijn. Toch rekenen wij graag op uw medewerking en dat van uw bezoek.

Isolatie maatregelen


Voor uw kamer hangen we een poster waarop de maatregelen te zien zijn die genomen moeten worden door medewerkers en bezoekers. Bezoekers moeten zich eerst melden bij de verpleging zodat zij instructies kunnen krijgen over de maatregelen.

Foldernummer: 0000830_6-21


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien